/ /

Chiva’nın öyküsü

25 Kasım 2013

editor

Change.org üzerinden duyurulan, hayvanlara yapılan her türlü zulüme ve haksızlıklara dur demek için yapılan o imza çağrılarına kayıtsız kalmak mümkün değil. Daha önce de köpekler arabalara çarpılma korkusu olmadan oynayabilsinler diye hazırlanmış bir kampanyayı da  buradan duyurmuştuk…

Bu kez haber Bursa’dan.. Evet biz İstanbul’ a yoğunlaşıyoruz, fakat konu hayvanlarsa, dostlarımızsa bizim için zaman ve mekan farketmiyor…

Haksızlığa uğrayan dostumuzun adı Chiva…  26.10.2013 Cumartesi gününden beri evinden uzakta…

Ve imza kampanyasında şöyle devam ediyor Chiva’ nın hikayesi:

‘Alıkonulduğu barınakta eve dönmeyi bekliyor.’

Sahibinin ağzından devam edelim hikayeye;

“O gün, Temmuz 2012 doğumlu, aşılı ve karneli köpeğim Chiva arkadaşım ile beraberdi. Kendisi ile buluştuk. Ben aşılı ve karneli olan köpeğim Chiva’yı kendisinden aldım ve eve doğru yola koyuldum. Bursa Osmangazi istasyonunun önünde polisler bana sert bir dil ile yanlarına gelmemi söylediler. Ben daha dikkatli konuşmalarını rica ettim. 

Bana köpeğimin ağızlığının nerede olduğunu sordular. Ben de eve gitmekte olduğumuzu ve köpeğin ağızlığının evde olduğunu kendilerine belirttim. Polis ekipleri aniden anons geçerek takviye istediler. Bir anda etrafımıza 8 ekip arabası, 4 yunus ve daha sonradan 2 zabıta arabası geldi. Bu anda bile köpeğimiz Chiva hiçbir hırçınlık yapmadı. Bu durumun çevredeki ATM kameralarından tespitinin yapılabileceği karakolda ki komisere belirtilmiştir.Buna rağmen olaya dahil olan polisler, köpeğim Chiva’yı üzerlerine saldığım, kışkırttığım yönünde benden şikayetçi oldular.

Bu arada köpeğim Chiva, ite kakıla araca bindirilip Bursa Osmangazi Sahipsiz Hayvanlar Barınağına (Hamitler) götürülmüştür. Baş Komiser ertesi gün, köpeğimizi barınaktan gidip geri alabileceğimizi söylediği halde köpeğimizi geri alamadık. Bana Köpeğimin tutanakla alındığı söylenmekte ama baş komisere gittiğim de, “köpeğinle ilgili bir sıkıntı yok, ısırma, saldırma vs. bir durum söz konusu değil neden vermiyorlar?” dedi. Bugün itibariyle (20.11.2013) köpeğim Chiva, 27 gündür Bursa Osmangazi barınağı KARANTİNA BÖLÜMÜNDE 35 numaralı kafeste tutulmaktadır. Her gün yanına gidiyor, kendisinin gün geçtikçe üzüldüğünü ve tükendiğini görüyorum.

Bugüne kadar tek bir ısırma, saldırma vakası olmayan, oldukça uysal, sosyal ve iyi niyetli bir köpek olduğu Bursa Osmangazi Barınağı Veterinerleri tarafından da bilinen köpeğim Chiva’nın, herhangi hastalığa yakalanmadan, zor koşullarda 10 günden fazladır kaldığı karantina hücresinden çıkartılmasını; evde yaşadığı ve sosyal olduğundan barınakta yaşayamayacağı ve sosyalliği göz önüne alınarak sahibine kayyum olarak teslimini rica ediyorum.”
Bu içten seslenişe kayıtsız kalmayın…

 

 

*Kapak görseli Chiva değil, temsilidir.


Yorumlar(0)