/ /

2013 yılının en absürt olayları..

25 Aralık 2013

Coşku Öztuğran

yılınenleri (1)

Yeni yıla dair umutlarım sonsuz, ama şu 2013’te olan biten bazı şeyler bizi şüpheye düşürüyor. Nedenini nasılını hala çözemediğimiz bu gizemli olayları toplumsal hafızamıza tekrar hatırlatalım ki, bir daha benzerleri yaşanmasın.

Baby-Shover

Biz size Batı’nın iyi yanlarını alın dedik, ama siz gittiniz bu Baby Shower hadisesini ülkemize ithal ettiniz. Oldu mu? Olmadı… Artık baby shower yapmayana kötü gözle bakılmaya başlandı.

drogba-ist.da

Gelecek, geliyor derken “her derde deva, çare Drogba” sonunda Galatasaray’a geldi. Galatasaray’ı kurtarır mı bilemeyiz ama, her türlü toplumsal sıkıntıda bir süper kahraman olarak yanı başımızda Drogba.

justin-bieber

Bu ülke neler gördü neler. Ama şu Bieber vakası gibisini görmedi. Tüm saçma tartışmalarıyla ve tuhaf olaylarıyla Justin Bieber’ı yaşadı bu ülkemiz. Artık ne yapsanız gam yemeyiz.

leyla-ile-mecnun

Memleket zaten tutmayan diziler çöplüğü, bunu biliyoruz. Ama ratingleri zirvede, popüler mi popüler bir dizinin kaldırılmasına akıl sır erdiremiyoruz. Üstelik final bile yapamadan…

melih-gokcek-ve-twitter-kus

Twitter yetkililerinin bu sosyal medya alanı için yeni bir eklenti geliştirdikleri söyleniyor. Eklentiyi indirdiğinizde İ. Melih Gökçek’in tweetlerini, takip ettikleriniz RT’lese bile görmüyorsunuz. Ya da tam tersini arzu ederseniz, İ. Melih Gökçek’in en komik tweetleri cevaplarıyla birlikte zihninize bir çip marifetiyle yerleştiriliyor.

Nihat-Doğan

Survivor yiğidi Nihat Doğan, adada verdiği “kendini bilgiye, felsefeye, her türlü adem-i beşere adama” kararını Chavez’in cenazesinde yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna açıkladı. Sosyalistlerin, ülkücülerin ve daha pek çok -istlerin yandaşı ve yoldaşı olmaya devam ediyor ermiş Doğan.

rih1

rih2

Bu tweet Rihanna’nın alçak gönüllülüğünün, halk sanatçısı olduğunun kanıtıdır. 7/24 tablet başındadır ve her türlü tweetinize itinayla cevap verir.

“İnsanlık halidir, olur böyle” bile diyemiyoruz. Çünkü hala dilimiz tutulmuş durumda.
“Piston aşağı indi” videosu hazırlamayan bir ben kaldım, bir de galiba siz. Ama hiçbiri orjinalinin yerini tutmuyor.
Tek kitaptan 3 film çıkartabilecek yiğitlikteki Peter Jackson, Hobbit serisinin ilk iki filmini 2013’e sıkıştırmayı başardı. İlki idare eder ama, bu ikincisi… Yüzüklerin Efendisi’ne olan saygımızdan yine ses etmiyoruz ama, üçüncüsünden çekinmeden de edemiyoruz.
Vine videoları ortalığı kırdı geçirdi, herkesin bir vine hesabı oldu hatta… Evet bazıları gerçekten başarılıydı ama… Neyse…

dis-mihrak

Dış Mihraklar bizi çok sever, belli aralıklarla bizimle oynamayı ihmal etmezler. 2013 bu yönden muazzamdı; resmen dış mihraklara doyduk diyebiliriz.

gulsen miley cyrus

‘Gülşen, Miley Cyrus’u taklit etmeye çalışırsa ne olur’ adlı çalışmayı gördünüz… Miley Cyrus’ un ” Artık bir Walt disney kızı değilim, bakın ne kadar da bastığı yeri sallayan ateşli bir kadınım” dercesine ağzından sarkıp duran dilini bilmeyen yoktur. ‘Yaşananları unutalım Miley, aklını başına al, 2014 sana akıl sağlığı getirsin’ diyoruz.

winamp-logo

Hey gidi! Bir zamanlar Winamp tüm müzik ihtiyacımızı karşılardı, ama şimdi yaşlanınca kapı dışarı ediliyor. Absürt değil, biz açıkça yas tutmuştuk şu çalışmamızla

Apaçi dansının şokunu yeni atlatmışken, Harlem Shake ile tekrar dumura uğruyoruz. #direndans

 

 

Kapak- manşet görselleri ve gif: Duygu Serin
Fotoğraf derlemesi: Coşku Öztuğran
Metin: Turgay Özçelik


Yorumlar(0)