/ /

İstanbul’a kar geliyor!

6 Şubat 2015

Yeliz Gediman

Tagler ,

İstanbullulara kar müjdesi! “Havayı koklayan adam” olarak tanınan ünlü hava durumu sunucusu Bünyamin Sürmeli, gelecek haftadan itibaren İstanbul’da kar yağışının etkili olacağını açıkladı. Bünyamin Sürmeli’nin yaptığı açıklamaya göre; haftaya kar geliyor. Kar yağışı görülmese bile 10-15 derece sıcaklıklarda düşüş yaşanacak. Özellikle Trakya için ağır bir kar yağışı bekleniyor.

İSTANBUL’DA PAZARTESİ KAR YAĞACAK

Kar yağışı İstanbul’da, Pazartesi gününden itibaren 3 gün süreyle yer yer etkili olacak.

HAVA SICAKLIĞI -17

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Erzurum ve Ardahan’da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ardahan’da 17, Ağrı’da 15, Kars’ta 14, Bitlis’te 10, Muş ve Erzincan’da 4, Iğdır ve Van’da 3, Hakkari’de 2 derece ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır’da 12, Hakkari, Van, Erzincan ve Ardahan’da 7, Bitlis’te 3, Erzurum ve Kars’ta 2, Muş’ta 1, Ağrı’da da sıfırın altında 2 derece olarak tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis’te 63, Muş’ta 26, Erzurum’da 20, Ağrı’da 19, Ardahan’da 12, Van’da 3, Kars’ta 1, Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde 98, Konaklı Kayak Merkezi’nde 103, Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 75 santimetre ölçüldü. Yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.


Yorumlar(0)