/ /

İstanbul’daki Göletlere 42 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

9 Temmuz 2015

Akın Öztürk

Tagler

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sazan balığı sayısındaki azalmayı önlemek için su kaynaklarına toplam 42 bin yavru sazan bıraktı.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bakanlığın 2015 yılı yatırım programında yer alan “Balıklandırma Projesi” kapsamında harekete geçilerek, sazan sayısında azalma görülen göletlere “pullu sazan balığı” takviyesi yapıldığı belirtildi.

Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde üretilmiş pullu sazan yavrularını Beykoz ve Şile’deki iç su kaynaklarına bıraktı.

aynalisazan (2)

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül’ün katıldığı balıklandırma çalışmalarında, Beykoz’un İsaklı, Bozhane, Paşamandıra, Cumhuriyet, Kanlıdere, Mahmut Şevket Paşa göletleri ile Şile İlçesi’ndeki Saklıgöl rezervuarlarına toplam 42 bin pullu sazan yavru takviyesi yapıldı.

Aygül, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Bakanlığın başlatmış olduğu projeyi İstanbul’da başarıyla uyguladık. Projenin amacı, iç sularda azalan balık sayısını artırmak ve amatör balıkçılığı geliştirmek. İnsanların çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve yine bilinçsizce avlanma nedeniyle birçok su ürünü tükenme noktasına geldi. Doğadaki ekolojik dengeyi mutlaka korumak zorundayız. Bakanlığımızın başlatmış olduğu Balıklandırma Projesi çerçevesinde özellikle baraj, göl ve akarsularımızdaki balık türlerini sıkı takibe aldık. Zira balıksız su, insansız şehre benzer. Amatör balıkçılarımızın, bırakmış olduğumuz bu balıkları 1,5 yıldan önce avlamaması gerekir. Biz, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”


Yorumlar(0)