/ /

“Öğrenciye ikinci el eşya bulunur”

20 Şubat 2014

editor

Tatil bitti, valizler hazırlandı, biletler hazırlandı, aile büyüklerinden harçlıklar da koparıldı ve artık yolculuk zamanı. İkinci dönem başlıyor. Yorucu bir dönemin ardından ilaç gibi gelen tatil boyunca, arkadaş buluşmaları, gezmeler, felekten günler çalmalar dışında başka bir uğraş daha vardı: Eve çıkmak için aileyi ikna etme çabaları.

spotcu1

İtiraf etmeliyiz ki, özellikle 1. sınıfın dönem tatilinde bu konu hepimizin evinde masaya yatırıldı ve hepimiz ayrı ev hayaliyle yandık tutuştuk. ‘Yurt çok kalabalık ders çalışamıyorum’, ‘Ev gibi olmuyor’, ‘Yurtta banyo tuvalet genel kullanımda, rahat edemiyorum’ gibi gayet geçerli sayılabilecek gerekçeler sundunuz.  İzni kopardınız diyelim, sonra? Hadi izinden emindiniz evi tuttunuz, kontrat ve işlemler tamamlandı. Peki ya eşyalar? Yana yana ikinci el eşya arıyorsunuz şu zamanlarda, üstelik birçoğunuz da nereden alacağınız konusundaki kararsızlığınızla birer dünya markasısınız. Siz başka konularda dünya markası olun diye eşyaları nereden alacağınız konusunu biz düşündük, araştırdık ve bulduk.

Avrupa Yakası

Yenibosna’da hemen yol üzerinde kolay ulaşılabilecek olan Büyük Spotçular Çarşısı, bir evde pardon öğrenci evinde ne olursa ve hatta ne olmazsa bulunabilecek kapasitede. Haftasonları da akşam saatlerine kadar açık. Esnafın fiyatları normalin altına çekmesi, her kesimden insanı olduğu gibi siz öğrencileri buraya çok rahat çekebilir.

Güngören’deyiz. Son teknoloji ürünlerinden antikalara, ofis mobilyalarından öğrencinin olmazsa olmazı bez dolaba kadar geniş bir ürün yelpazesiyle açmış kapılarını sizleri bekliyor. Bakırköy Zuhuratbaba Mezarlığı’nın karşısında kalıyor. Evet biraz ironik, bir “Sultan Süleyman’a kalmadı kalmaz..” mırıldanma olasılığınız var ama yine de orta bir maliyetle bir evin tüm ihtiyaçlarını, fazlasıyla karşılayabilirsiniz.

spotcu2

Beylikdüzü, son dönemlerde yaygınlaşan ucuz kiralık evleriyle her ne kadar İstanbul sınırına yakın olsa da Metrobüs’le mesafelerin kısalmasından dolayı öğrencilerin favori yerlerden biri. E o kadar eşyayı da Metrobüs’le götüremeyeceğiniz için bir spotçular çarşısı kurulmuş burada da. E-5 Karayolu üzerinde olması da ucuzluk dışındaki bir diğer avantajınız.

Fatih İkinci El Eşya da, İstanbul’da toptan alışverişin ve işletme sahibi olmayan, kendisi için alışveriş yapmak isteyen herkesin mutlaka gittiği Fatih ilçesinde bulunuyor. Bölgenin alışveriş altyapısından dolayı da uygun fiyata istemediğiniz kadar eşyaya sahip olabilirsiniz.

 

Eşya almanın yanı sıra fazla eşyalarını ya da fazla olmayıp maddi sıkıntıdan dolayı elden çıkarmak isteyenleriniz de varsa bu adresler size yine yardımcı olacaktır.

 


Yorumlar(1)